Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Istorijski momenat

Trump prvi američki predsjednik koji je kročio na tlo Sjeverne Koreje

trump i kim

Gledajući ovaj potez, čini se da je ovo izraz njegove volje da eliminira sve nesretne događaj iz prošlosti i da krenemo u novu budućnost”, rekao je Kim

Američki predsjednik Donald Trump doputovao je u Demilitariziranu zonu (DMZ) između dviju Koreja, gdje se sastao sa sjevernokorejskim čelnikom Kim Jong-unom.

Trump i Kim susreli su se na liniji razgraničenja, a Kim je Trumpa pozvao da prošetaju duž granice i pređu zajedno granicu. Trump je time postao prvi američki predsjednik ikad koji je kročio na tlo Sjeverne Koreje.

Trump je tada rekao kako će Kima pozvati u Bijelu kuću. CNN piše kako Kim nije komentirao Trumpovu najavu.

“Ako pređete preko ove linije bit ćete prvi predsjednik koji je zakoračio na tlo Sjeverne Koreje”, rekao je Kim Trumpu prilikom susreta u demilitariziranoj zoni. Trump je nakon te rečenice zakoračio i stao na sjevernokorejsko tlo.

“Predsjednik Trump je upravo prešao liniju razgraničenja. To ga je učinilo prvim predsjednikom Amerike koji je posjetio našu zemlju. Gledajući ovaj potez, čini se da je ovo izraz njegove volje da eliminira sve nesretne događaj iz prošlosti i da krenemo u novu budućnost”, rekao je Kim.

“Ovo je istorijski trenutak”, dodao je Kim Jong-un.

“Prelazak preko te linije razgraničenja je velika čast”, rekao je Trump dodajući da njega i Kima veže veliko prijateljstvo.

“Događaju se divne stvari. Sreli smo se i sviđamo se jedan drugom od prvog dana”, rekao je Trump novinarima.