Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

"idemo na vrhovni sud"

Trump se obratio javnosti: Odjednom je sve stalo, ovo je sramota i velika prevara

Sarajevo: Boje jeseni u parkovima
27.10.2020., Sarajevo, Bosna i Hercegovina - Jesenji motivi u sarajevskim parkovima Photo: Armin Durgut/PIXSELL

“Ovo je prevara američke javnosti i sramota za našu zemlju. Iskreno dobili smo ove izbore. Naš cilj je sada očuvati integritet naše zemlje. Ovo je velika prevara”

Američki predsjednik i kandidat republikanske stranke Donald Trump se u obraćanju zahvalio američkom narodu.

“Milioni su glasali za nas danas. To je jadna grupa ljudi koja pokušava da ih ponizi ali mi to nećemo dopustiti. Želim se zahvaliti prvoj dami, prvoj porodici, potpredsjedniku Penceu i njegovoj porodici”, poručio je Trump.

“Spremamo se za veliku proslavu, sve smo spremili da proslavimo i svemo morali otkazati. Građani zemlje su izašli u rekordnom vremenu, pobijedili smo u državama u kojima nismo ranije i u kojima nismo očekivali, recimo u Floridi, Ohiou, Texasu”, rekao je Trump.

“Arizona je iza nas, neko je rekao da smo i tu pobijedili, možda i hoćemo. Dobili smo veliki dio glasova. Neki to zovu Trumpovom teritorijom. Gledao sam na TV i malo je vjerovatno da će nas sustići, a nama to nije ni potrebno, ali bilo bi lijepo da tamo dobijemo tamo”, rekao je Trump.

“Najvažnije je da vodimo u Pennsylvaniji i to velikom razlikom”.

“U Sjevernoj Karolini smo pobijedili i vodimo sa 76.000 glasova i onda je odjednom sve stalo”, kazao je Trump.

“Ovo je prevara američke javnosti. Bili smo spremni pobijediti na ovim izborima i jesmo pobijedili. Naš cilj je da osiguramo integritet za dobrobit nacije. Ovo je velika prevara u našoj zemlji. Želim da se zakon primjenjuje i obratit ćemo se sudu. Ne želimo da se glasovi prebrojavaju”, poručio je Trump.

“Pobijedit ćemo, a što se mene tiče već smo pobijedili”, kaže Trump.