Globus

krivi Bidena

Trump se oglasio nakon dužeg vremena, komentarisao je sukobe Hamasa i Izraela

12/05/2021

On je naveo da SAD moraju uvijek da stoje uz Izrael i da jasno stave do znanja da Palestinci moraju da okončaju nasilje, teror i raketne napade

Bivši američki predsjednik Donald Tramp optužio je aktuelnog predsjednika SAD Joe Bidena da je kriv za eskalaciju nasilja između Izraela i Hamasa.

“Pod Bidenom svijet postaje nasilniji i nestabilniji jer njegova slabost i nedostatak podrške Izraelu dovodi do novih napada na naše saveznike”, naveo je Trump u saopštenju.

On je naveo da SAD moraju uvijek da stoje uz Izrael i da jasno stave do znanja da Palestinci moraju da okončaju nasilje, teror i raketne napade.

“Kada sam bio u Bijeloj kući, bili smo poznati kao predsjedništvo koje se zalaže za mir, jer su izraelski protivnici znali da Sjedinjene Države snažno stoje uz Izrael i da će doći do brze odmazde ako Izrael bude napadnut”, naveo je Trump.

On je istakao da SAD moraju jasno da stave do znanja da će uvijek snažno podržavati pravo Izraela da se brani, prenose svjetski mediji.

“Nevjerovatno, demokrate takođe nastavljaju da stoje uz pomahnitalog antiameričkog predstavnika u Senatu Ilhana Omara i druge koji divljački napadaju Izrael dok su pod terorističkim napadima”, naveo je Trump.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.