Globus

Bivši američki predsjednik

Trump se oglasio nakon što ga je Facebook blokirao na dvije godine

04/06/2021

Dodao je da su nove odluke Facebooka dodatna uvreda za 75 miliona Amerikanaca koji su glasali za njega

Rukovodstvo društvenih mreža Facebook i Instagram saopćilo je danas da će profili bivšeg američkog predsjednika Donalda Trumpa ostati blokirani do 7. januara 2023. godine, a Trump je tu odluku nazvao uvredom, javlja Anadolu Agency (AA).

Trump je oštro kritikovao platformu društvenih mreža koje su mu izrekle dvogodišnju zabranu pristupa.

“Ne bi smjele nekažneno proći ove cenzure i pokušaji ućutkivanja od strane tehnoloških kompanija. Prije ili kasnije, mi ćemo pobijediti. Naša zemlja više ne može podnijeti ovu zloupotrebu“, poručio je Trump.

Bivši američki predsjednik Trump je i ovom prilikom iznio tvrdnju da predsjednički izbori u novembru prošle godine u SAD-u nisu bili regularni te je dodao da su nove odluke Facebooka dodatna uvreda za 75 miliona Amerikanaca koji su glasali za njega.

Trump je tokom predsjedničkog mandata u Bijeloj kući ugostio osnivača Facebooka Marka Zuckerberga i njegovu suprugu, a večeras je poručio da za Zuckerbergove više neće biti pozvani na večeru kada se vrati u Bijelu kuću.

Facebook, Instagram, kao i Twitter, Snapchat i YouTube su početkom godine blokirali Trumpove profile zbog optužbi da je porukama poticao na nasilje koje je eskaliralo napadom na Kongres u kojem je 6. januara ubijeno pet osoba.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.