Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

bivši američki predsjednik

Trump u 24 sata nakon presude dobio više od 50 miliona dolara donacija

Donald Trump
Foto: Screenshot/YouTube
Donald Trump

Do petka navečer taj se iznos popeo na 52,8 milion dolara, prenosi agencija France Presse

Kampanja republikanskog kandidata Donalda Trumpa u petak je objavila da je u prvih 24 sata nakon što je on proglašen krivim za krivotvorenje dokumenata prikupila više od 50 miliona dolara donacija.

“To je više od dva miliona dolara po satu”, priopćila je njegova kampanja.

-Unutar nekoliko minuta nakon proglašenja presude naš sustav za donacije bio je preplavljen podrškom, a usprkos nekoliko prekida rada zbog prevelikog prometa predsjednik Trump je uspio prikupiti 34,8 dolara malih donacija, priopćili su u petak ujutro savjetnici kampanje Chris LaCivita i Susie Wiles.

Do petka navečer taj se iznos popeo na 52,8 milion dolara, prenosi agencija France Presse. Već je iznos zabilježen ujutro bio dvostruko veći od uobičajenog dnevnog prihoda na WinRedu, republikanskoj platformi za donacije. Oko 30 posto njih stiglo je od novih donatora.

Bivši američki predsjednik Donald Trump, kandidat republikanaca za izbore u novembru, u četvrtak je proglašen krivim za krivotvorenje dokumenata s ciljem prikrivanja isplate za šutnju porno zvijezde Stormy Daniels uoči izbora 2016. godine.

Njujorška porota proglasila je Trumpa krivim po sve 34 tačke optužnice, čime je postao prvi američki predsjednik osuđen za kazneno djelo. Prijeti mu maksimalna kazna od četiri godine zatvora, iako ostali osuđeni za takva djela često dobivaju kraće kazne, novčane ili uslovne kazne.