Notice: Trying to get property 'display_name' of non-object in /srv/storage/fokus.ba/wp-content/plugins/wordpress-seo-premium/frontend/schema/class-schema-person.php on line 152
Globus

Trump ubrzano protjeruje ilegalne imigrante koji su optuženi za kriminal

18/03/2017

Američko Ministarstvo pravosuđa planira kadrovski pojačati imigracijske sudove u 12 gradova koji imaju veliki broj ilegalnih imigranata koji su optuženi za kriminalna djela, s ciljem da se ubrza njihova deportacija.

Zbog toga bi imigracijske sudije iz svih dijelova Amerike sa svojih sadašnjih radnih mjesta trebali biti privremeno raspoređeni u 12 gradova, a to su New York, Los Angeles, Miami, New Orleans, San Francisco, Phoenix, Baltimore, Bloomington (Minnesota), El Paso, Harlingen (Texas), Imperial (Kalifornija), te Omaha (Nebraska).

Koliko će sudaca biti preraspoređeno i kada, još se ne zna, ali Ministarstvo pravosuđa već traži dobrovoljce.

Plan o ubrzanoj deportaciji ilegalnih imigranata koji su optuženi za kriminal u skladu je sa predizbornim obećanjima američkog predsjednika Donalda Trumpa.

Ali, poznavatelji prilika na imigracijskim sudovima tvrde da će preraspodjela sudija dovesti do zastoja na predmetima na kojim rade u svojim matičnim sudovima.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.