Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Trump UN nazvao klubom za razgovor i dobar provod

trump

Novoizabrani američki predsjednik Donald Trump za Ujedinjene narode (UN) je kazao kako imaju veliki potencijal, ali da je to “sada samo klub za ljude koji služi da se okupe, razgovaraju i dobro provode”, prenosi Anadolu Agency (AA).

Trump je kritizirao UN putem društvene mreže Twitter.

”UN ima veliki potencijal, ali je sada klub da se ljudi okupe, razgovaraju i dobro provode. Vrlo tužno“, izjavio je Trump čija je poruka uslijedila nekoliko dana nakon što je UN usvojio rezoluciju o zabrani izgradnje jevrejskih naselja na okupiranoj palestinskoj teritoriji.

On je ranije tražio da se iskoristi veto na odluku Vijeća sigurnosti UN-a. Rezolucija kojom se traži “odmah i potpuno” zaustavljanje svih aktivnosti vezanih za ilegalnu izgradnju jevrejskih naselja na okupiranom palestinskom teritoriju, usvojena je sa 14 glasova “za”, a SAD je bio suzdržan.

”Kada je riječ o UN-u, mnogo toga će se promijeniti nakon 20. januara”, ranije je izjavio Trump koji će u januaru zvanično početi obavljati funkciju američkog predsjednika.

Ranije je sadašnji američki predsjednik Barack Obama kazao kako je mogao pobijediti da je bio kandidat na predsjedničkim izborima na što je Trump reagirao.

”On to može reći, ali ja kažem: Nema šanse. Nezaposlenost, ISIS, Obamacare…” napisao je Trump na Twitteru.