Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

zagorje

Tuča veličine krompira napravila haos: “Svi automobili u centru su uništeni”

tuca-naslovna

Štete će se tek procijeniti, no, kako kažu, tamo gdje je padala, štete na usjevima su totalne, dok su uništeni i brojni automobili

Katastrofalna tuča pogodila je u srijedu poslijepodne područje Zagorja u Hrvatskoj, a najviše su stradali Huma na Sutli, Pregrade, Maclja i okoline, javljaju čitatelji portala Zagorje.com.

Štete će se tek procijeniti, no, kako kažu, tamo gdje je padala, štete na usjevima su totalne.

Osim usjeva, stradali su i pojedini prozori, a prvenstveno automobili.

Kako piše Zagorje-international, nevrijeme je počelo iza 16 sati.

Komadi leda, kako se vidi na fotografijama, pričinili su štetu brojnim automobilima, najviše razbijajući šoferšajbe i stakla.

– Jezivo, što je to bilo. Strava i užas. U životu to nisam vidio, padala je tuča veličine krompira. U centru općine su svi auti razbijeni, to nije za popravljati, samo za mijenjati. Imali smo taman Općinsko vijeće, svima su nam auti razbijeni. Idem sada na teren da vidim kako je u drugim dijelovima Huma na Sutli – rekao je načelnik Huma na Sutli Zvonko Jutriša.

Tuča je zahvatila i područje grada Varaždina, a najgore je na istoku Varaždinske županije u Općini Veliki Bukovec gdje su oštećeni brojni objekti.

Načelnik Franjo Vrbanić izjavio je za Hinu da je nevrijeme općinu zahvatilo nešto prije 18 sati.

“Mislim da nema kuće i privrednog objekta, plastenika, staklenika koji nema štete, a štete su nemjerljive jer je padala tuča gotovo veličine narandže. Upravo pregledavamo teren. Nažalost nije dobro. Čekamo župana, obavijestili smo sve ostale službe i vidjet ćemo nakon obilaska terena točno što ćemo i otkuda krenuti. Nema objekta koji nije oštećen, rekao je Vrbanić.