Globus

Katarina Peović

Tuđmana u hrvatskom Saboru nazvala zločincem i izazvala burne reakcije (VIDEO)

24/09/2020

"Je li prikladno ime novog sveučilišta dr. Franjo Tuđman, s obzirom da je Međunarodni kazneni sud utvrdio da je on učestvovao u udruženom zločinačkom pothvatu", zapitala se Peović

Buru reakcija i osuda kolega izazvala je u srijedu zastupnica hrvatskog sabora Radničke fronte Katarina Peović svojim pitanjem je li prikladno da Sveučilište obrane i nacionalne sigurnosti, koje se planira osnovati, nosi ime prvog hrvatskog predsjednika.

“Je li prikladno ime novog sveučilišta dr. Franjo Tuđman, s obzirom da je Međunarodni kazneni sud utvrdio da je on učestvovao u udruženom zločinačkom pothvatu”, zapitala se Peović nakon što je hrvatski ministar odbrane Mario Banožić u Saboru predstavio zakon o osnivanju tog sveučilišta.

“Ime je vrhunski odabrano jer riječ o prvom hrvatskom predsjedniku”, odgovorio joj je Banožić, nakon čega je krenula serija zastupničkih reakcija, pa je tako predsjednik HDZ-ova Kluba Branko Bačić poručio kako je javna isprika najmanje što HDZ može tražiti od Peović za sve što govori o Tuđmanu.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.