Globus

Washington

Turković i Petraeus: Angažman SAD od vitalnog značaja za jačanje funkcionalnosti BiH

25/06/2021

Razgovarano je o političkoj situaciji u Bosni i Hercegovini, ali i o jačanju ekonomskih veza i potencijalnim američkim investicijama u Bosnu i Hercegovinu

Zamjenica predsjedavajućeg Vijeća ministara i ministrica vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Bisera Turković razgovarala je u Washingtonu s predsjednikom KKR Global Institute i bivšim direktorom američke Centralne obavještajne agencije (CIA) generalom Davidom Petraeusom.

Razgovarano je o političkoj situaciji u Bosni i Hercegovini, ali i o jačanju ekonomskih veza i potencijalnim američkim investicijama u Bosnu i Hercegovinu.

Ministrica Turković je govorila o izazovima euro-atlanskih integracija, te o ekonomskom oporavku, ističući da je ojačani angažman SAD od vitalnog značaja za jačanje funkcionalnosti države čime se stvara bolji okvir, ekonomski razvoj i napredak.

Petraeus je poručio da se SAD snažno zalažu za proširenje Evropske unije i podržavaju evropski put Bosne i Hercegovine kao i članstvo u Sjevernoatlanskom savezu (NATO), saopćeno je iz Ministarstva vanjskih poslova BiH.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.