Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Najavio ministar zdravstva

Turska od 1. marta počinje ublažavati restriktivne mjere

istanbul

U Turskoj je od početka pandemije koronavirusom zaraženo 2,62 miliona osoba, a od posljedica zaraze umrlo je 27.903 ljudi

Ministar zdravstva Republike Turske Fahrettin Koca najavio je da će ta zemlja od 1. marta početi postepenu normalizaciju restriktivnih mjera uvedenih tokom borbe protiv pandemije COVID-19, javlja Anadolu Agency (AA).

Naglasivši kako Turska pomno i oprezno provodi plan ublažavanja restriktivnih mjera, Koca je na Twitteru saopćio da će proces započeti uredi za javno zdravstvo u turskim provincijama koji i provode mjere u skladu sa kriterijima i četiri stepena rizika koje je utvrdilo resorno ministarstvo te zemlje.

Predsjednik Republike Turske Recep Tayyip Erdogan je nedavno najavio da će ublažavanje restriktivnih mjera u toj zemlji početi u martu i da će turske provincije biti svrstane u kategorije niskog, srednjeg, visokog i veoma visokog rizika epidemiološkog rizika, a sve ovisno o aktuelnoj situaciji u tim jedinicama regionalne uprave.

U Turskoj je od početka pandemije koronavirusom zaraženo 2,62 miliona osoba, a od posljedica zaraze umrlo je 27.903 ljudi.

U toj zemlji je od decembra prošle godine na snazi ograničenje kretanja tokom vikenda, a sve s ciljem suzbijanja širenja koronavirusa.