nove mjere

Turska od danas uvodi nova ograničenja, policijski sat svakog dana

istanbul

Erdogan je rekao da je ljudima od 20 godina i mlađima, kao i onima koji imaju 65 i više godina, zabranjeno korištenje javnog prevoza

Pojačavajući mjere protiv drugog vala pandemije COVID-19, Turska je u ponedjeljak uvela nova ograničenja, uključujući policijski sat za radne dane i vikend.

“Policijski sat primjenjivat će se svakog radnog dana od 21:00 sat navečer do 5:00 sati ujutro”, rekao je predsjednik Turske Recep Tayyip Erdogan nakon sastanka kabineta u predsjedničkom kompleksu u glavnom gradu Ankari, prenosi Anadolu Agency (AA).

Kazao je da će, također, biti uveden policijski sat za vikend, od petka od 21:00 sat do 5:00 sati u ponedjeljak.

Erdogan je rekao da je ljudima od 20 godina i mlađima, kao i onima koji imaju 65 i više godina, zabranjeno korištenje javnog prevoza.

Turski predsjednik je izjavio da će restorani raditi samo uz dostavu.

Erdogan je rekao da će nova ograničenja stupiti na snagu od utorka, 1. decembra, a od njih su izuzeti sektori proizvodnje i opskrbe.

Turska je 20. novembra najavila djelomični policijski sat za vikend od 20:00 sati navečer do 10:00 sati ujutro i druga ograničenja širom zemlje koja pomažu u zaustavljanju širenja virusa.

Kako je drugi val virusa počeo ove jeseni, zemlje širom svijeta ponovno su uvele ograničenja u interesu javnog zdravlja.

U Turskoj se već osam dana bilježi rekordan broj umrlih, sa 188 smrtnih slučajeva u posljednja 24 sata, saopćilo je Ministarstvo zdravstva.