Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Turska policija ispitala čovjeka s fotografije osumnjičenog za napad

turska

Kazahstanski državljanin Ramazan I., čija je fotografija na nekim portalima i društvenim mrežama objavljena nakon terorističkog napada u istanbulskom noćnom klubu u kojem je ubijeno 39 osoba, dao je izjavu u policijskoj stanici u četvrti Zeytinburnu u Istanbulu, javlja Anadolu Agency (AA).

Njegov advokat Mustafa Serdar Akdogan je nakon što je njegov klijent dao izjavu policiji, novinarima kazao kako najoštrije osuđuje teroristički napad izveden u novogodišnjioj noći u Istanbulu.

Akdogan je neodgovornim i zlonamjernim ocijenio objavljivanje fotografija njegovog klijenta u nekim medijima i na društvenim mrežama, uz vijesti u kojima je Ramazan I. prikazan osumnjičenim za napad u Istanbulu. On je napomenuo kako je sa svojim klijentom policijskim inspektorima objasnio kako Ramazan I. nema nikakve veze sa terorističkom napadom.

“Prijavili smo neke od organizacija, privatnih i pravnih lica, koja su neodgovornim ponašanjem i neodgovornim i zlonamjernim korištenjem medija i društvenih mreža oštetila mog klijenta. To je pokušaj izmjena pogleda na dešavanja u Turskoj i direktno nanošenje štete mom klijentu, inače državljanu Kazahstana rođenom u Turskoj”, rekao je Akdogan.

On je napomenuo da su objavljene fotografije snimljene sigurnosnim kamerama na aerodromu prije oko tri ili četiri godine. Rekao je i da Ramazan I. zbog poslovnih obaveza boravi u Turskoj, dok njegova porodica živi u Kazahstanu kuda i on često putuje.