Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Turska policija objavila fotografiju napadača na noćni klub FOTO

istanbul napad2

Turska policija objavila je fotografiju mogućeg napadača na noćni klub u Istanbulu, u kojem je 39 osoba ubijeno, a 69 ranjeno u novogodišnjoj noći.

Fotografija je snimljena kamerama na pasoškoj kontroli, a posljednje informacije ukazuju da napadač nije turski državljanin.

Mediji navode da meta i način napada pokazuju da je u pitanju pripadnik takozvane Islamske države.

Pretpostavlja se da se napadač još nalazi u Istanbulu, a turska policija vrši opsežnu potragu. Nadzorne kamere snimile su i trenutak napada na osoblje i goste noćnog kluba “Reina”.

Skoro dvije trećine poginulih u napadu na noćni klub u Istanbulu su strani državljani, navela je turska novinska agencija Anadolija. Anadolija je navela da je od 39 žrtava 24 bilo iz drugih zemalja.

Teroristički napad koji se dogodilo u novogodišnjoj noći u Istanbulu odnio je živote 39 osoba, ranio 69 i ostavio nekoliko otvorenih pitanja.

Tokom cijele noći i dana turska policija pokušava da ustanovi ko je izvršilac napada u jednom noćnom klubu tokom dočeka Nove godine.

U prvi mah su svi svjetski mediji prenijeli da je napadač nosio kostim Djeda Mraza, kao i da se nakon toga presvukao i nestao, da bi premijer Turske to demantovao i sve vratio na početak.

Mediji su javnosti prezentovali snimke za koje su tvrdili da potvrđuju probitnu teoriju da je prerušeni terorista upao u noćni klub i otvorio vatru.

Nedugo zatim, pojavio se novi snimak koji je opovrao prethodne navode, prikazan je muškarac koji sa automatskom puškom upada u noćni klub i nasumično ubija prisutne.