Globus

Od utorka

Turska pooštrila mjere kako bi zaustavila širenje koronavirusa

30/11/2020

Erdogan je kazao i da je ljudima od 20 godina i mlađima, kao i onima koji imaju 65 i više godina, zabranjeno korištenje javnog prevoza.

Pojačavajući mjere protiv drugog vala pandemije COVID-19, Turska je u ponedjeljak uvela nova ograničenja, uključujući policijski sat za radne dane i vikend, prenosi Anadolu Agency (AA).

“Policijski sat primjenjivat će se svakog radnog dana od 21 do 5 sati ujutro”, rekao je predsjednik Republike Turske Recep Tayyip Erdogan nakon sastanka kabineta u predsjedničkom kompleksu u glavnom gradu Ankari.

Rekao je i da će također biti uveden i policijski sat za vikend, od petka od 21 sat do pet u ponedjeljak.

Erdogan je kazao i da je ljudima od 20 godina i mlađima, kao i onima koji imaju 65 i više godina, zabranjeno korištenje javnog prevoza. Turski predsjednik je izjavio i da će restorani raditi samo uz dostavu.

Erdogan je rekao da će nova ograničenja stupiti na snagu od utorka.

Turska je 20. novembra najavila djelomični policijski sat za vikend od 20 do 10 sati ujutro i druga ograničenja širom zemlje koja pomažu u zaustavljanju širenja virusa.

Kako je drugi val virusa počeo ove jeseni, zemlje širom svijeta ponovno su uvele ograničenja u interesu javnog zdravlja.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.