Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Turska vojska granatirala položaje ISIL-a, Ubijeno 11 terorista

isil

Oružane snage Turske uzvratile su artiljerijskom vatrom na današnje granatiranje na području Gaziantepa, a u granatiranju položaja ISIL-a ubijeno je najmanje 11 terorista, saopćeno je iz Generalštaba Oružanih snaga Turske.

Teroristi ISIL-a granatirali su ranije danas područje turskog grada Gaziantepa.

Najmanje pet minobacačkih granata ispaljenih iz sirijskog grada Cerablusa pale su u mjesto Karkamis, nedaleko od jugoistočnog turskog grada Gaziantepa.

Guverner Gaziantepa Ali Yerlikaya za AA je izjavio kako je iz sela Elvaniye, nedaleko od sirijskog grada Cerablusa, danas oko 11 sati ispaljeno pet minobacačkih granata prema turskom gradu Gaziantepu.

Prema njegovim riječima, granate su pale u naselje Turkyurdu, u mjestu Karkamis, a samo jedna od njih je nanijela manju štetu.

“Jedna od granata pala je pored policijske stanice na granici i pogodila haubicu ‘T-155 Oluja’. Nije bilo poginulih niti ranjenih, na haubici je načinjena manja šteta. Nakon napada, haubica su otvorili vatru prema položajima ISIS-a”, rekao je guverner Yerlikaya.

Sigurnosni izvori javljaju da je neutralizirana jedna grupa terorista ISIL-a, čiji su položaji otkriveni pomoću bespilotnih letjelica.