Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Tužilaštvo u Istanbulu izdalo nalog za privođenje 132 sudija i tužilaca

erdogan

Tužilašvo u Istanbulu izdalo je nalog za privođenje najmanje 132 sudija i tužilaca koji se povezuju sa terorističkom organizacijom FETO/PDY, pod vodstvom Fethullaha Gulena. Tužilaštvo je također donijelo odluku o zabrani napuštanja zemlje koja se odnosi na sudije i tužioce, Anadolu Agency (AA).

Prema informacijama do kojih je došao novinar AA, tužilaštvo u Istanbulu donijelo je odluku o izdavanju naloga za privođenje 132 sudija i tužilaca koji se dovode u vezu sa terorističkom organizacijom FETO/PDY, konkretno za krivična djela pokušaja rušenja vlade i narušavanja ustavnog poretka u zemlji.

Naglašeno je kako su istražni timovi dobili informacije kako pojedine sudije i tužioci nastoje prikriti dokaze o navedenim krivičnim dijelima ili pobjeći u inostransvto.

Inače, širom Turske pokrenute su istrage protiv protiv pripadnika terorističke organizacije FETO/PDY, prvenstveno zbog umješanosti u pokušaj izazivanja državnog udara. U posljednja 24 sata privedene su na stotine osoba iz policije, vojske i pravosudnih organa.