Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Tvrdili da ju je opsjeo đavo: Grupno silovali tinejdžerku i iskopali joj oči

silov-ilu1111

Tinejdžerka (16) iz Argentine grupno je silovana te su joj potom oči nožem iskopane u brutalnom egzorcizmu koji je, prema tvrdnji samih silovatelja, naredio lokalni svećenik.

Djevojka se trenutno bori za život u bolnici nakon što je preživjela ovaj monstruozni čin koji je odobrila njezina porodica vjerujući da ju je opsjeo Sotona.

Starija sestra napadnute djevojke, koja joj je sama nakon brutalnog silovanja oči nožem iskopala, tvrdi da joj je vjerski centar dao nož te da su joj rekli kako ona lično mora izvršiti nasilni čin kako bi je izliječila.

Zastrašujući zločin dogodio se u gradu General Pinedo, u sjevernoj Argentinskoj provinciji Chaco, a starija je sestra uhapšena.

Kada je privedena u policiju, rekla je da je žrtva imala ‘vizije’. Pošto se vjeruje da se demoni boje boli, vjerovala je da će brutalnošću izliječiti svoju mlađu sestru. Silovana je djevojka, osim što je oslijepljena, teško povrijeđena i na području genitalija, a policija tvrdi da se spremaju uhapsiti grupu muškaraca koja je učestvovala u ovom krajnje nehumanom činu.

Načelnik lokalne policije Pablo Almiron rekao je da su roditelji silovane djevojke rekli da je imala ‘vizije koza’ koje nisu stvarno bile na mjestima na kojima ih je viđala te da su se zbog toga obratili evangeličkom centru i njihovom svećeniku sa željom da je oni ‘izliječe’.

‘Ovo je prvi put u mojoj 22-godišnjoj karijeri da sam imao ovakav slučaj, a i javni tužitelj je također rekao da nikada do sada nije vidio takvo šta. Jako je teško objasniti kako se ovako što moglo dogoditi jednoj tinejdžerki, rekao je načelnik policije Almiron.