Globus

društvene mreže

Twitter suspendovao nalog osuđenog ratnog zločinca Vojislava Šešelja

10/02/2020

Šešeljev nalog je suspendovan pošto su to zatražili brojni korisnici Twittera zbog njegovih najnovijih objava na toj društvenoj mreži u kojima je vrijeđao i napadao javne ličnosti i koristio govor mržnje, javlja agencija Beta

Društvena mreža Twitter suspendovala je danas nalog predsjednika Srpske radikalne stranke i osuđenog ratnog zločinca Vojislava Šešelja.

Šešeljev nalog je suspendovan pošto su to zatražili brojni korisnici Twittera zbog njegovih najnovijih objava na toj društvenoj mreži u kojima je vrijeđao i napadao javne ličnosti i koristio govor mržnje, javlja agencija Beta.

Na nalogu Šešelja stoji obavještenje da je suspendovan i da Twitter suspenduje naloge koji krše pravila te društvene mreže.

Pre suspenzije naloga, posljednji na meti lidera radikala našli su se potpredsjednica Stranke slobode i pravde Marinika Tepić i akademik Dušan Teodorović.

Šešelj je prije njih na Twitteru vrijeđao i pokojnog urednika Vremena Dragoljuba Žarkovića i potpredsjednicu Narodne stranke Sandu Rašković-Ivić, između ostalih.

Poslije vijesti o smrti Žarkovića, Šešelj je objavio tvit u kojem ga je nazvao “oberizdajnikom”.

Kada je Rašković Ivić napisala da će nedostajati Žarković i “njegovi sjajni, ubojiti i duhoviti tekstovi”, Šešelj je na Twitteru nazvao izdajnicima nju, pokojnog urednika Vremena i njenog pokojnog oca Jovana Raškovića, osnivača Srpske demokratske stranke u Hrvatskoj.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.