Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

U akciji “Štit Eufrata“ neutralizirano 37 terorista, među njima trojica vođa

turska avion

U nastavku ofanzive “Štit Eufrata“ turske oružane snage su tokom zračnih napada na Al-Bab na sjeveru Sirije pogodile 35 ciljeva terorističke organizacije ISIS, a prema prvim procjenama tokom napada neutralizirano je najmanje 37 terorista ISIS-a, među kojima ima i vodećih imena organizacije, javlja Anadolu Agency (AA).

Ofanziva “Štit Eufrata” pokrenuta je 24. augusta na sjeveru Sirije radi neutralizacije terorističkih prijetnji s akcentom na ISIS, kao i s ciljem jačanja sigurnosti u sirijsko-turskom pograničnom pojasu. Ofanzivu provode sirijske opozicione snage, a shodno međunarodnom pravu na samoodbranu podržavaju ih i turske snage, kao i međunarodna koalicija za borbu protiv ISIS-a.

Generalštab turske vojske saopćio je da su u protekla 24 sata, odnosno 137. dana ofanzive, nastavljeni udari na teroristička uporišta.

Tokom današnjih akcija Oružane snage Republike Turske, uz značajnu podršku Oslobodilačke vojske Sirije nastavile su ofanzivu prema gradu Al-Babu. Usljed zračnih napada na položaje ISIS-a u Al-Babu pogođeno je najmanje 35 terorističkih meta. Ubijeno je 37 terorista ISIS-a, među kojima i tri vodeća imena organizacije.
U sukobima sa teroristima poginuo je i jedan pripadnik turskih oružanih snaga.