Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

pandemija

U Australiji registrovan najveći rast zaraze u prethodna dva mjeseca

koronavirus

Viktorija, druga država u Australiji po broju stanovnika, objavila je da je tokom prethodna dva dana registrovala 75 slučajeva zaraze, što je najviše od 11. aprila

Australijska država Viktorija saopštila je da razmatra ponovno uvođenje restrikcija u sferi socijalnog distanciranja nakon što je registrovan najveći dnevni rast broja slučajeva virusa korona u više od dva mjeseca.

Viktorija, druga država u Australiji po broju stanovnika, objavila je da je tokom prethodna dva dana registrovala 75 slučajeva zaraze, što je najviše od 11. aprila.

Rastruće brojke izazvale su bojazan od drugog talasa epidemije u Australiji nakon što je tokom nekoliko uzastopnih sedmica bilježeno manje od 20 slučajeva dnevno. Istovremeno, u svijetu je pređen broj od pola miliona preminulih od kovida-19.

Viktorija je pokrenula akciju masovnog testiranja stanovništva, a glavni zdravstveni zvaničnik Bret Saton rekao je da će možda morati da se ponovo uvedu mjere socijalnog distanciranja.

Zvaničnici su prošle sedmice rasporedili ekipe Hitne pomoći i mobilne centre za testiranje većine stanovnika u deset utvrđenih žarišta.

Viktorija, koja ima više od šest miliona stanovnika, u maju je počela da ukida restrikcije uvedene mjesec dana ranije radi suzbijanja epidemije.

Ukidanje većine mjera najavljeno je za kraj jula.