U Beogradu ubijen advokat koji je branio Luku Bojovića i Slobodana Miloševića

beograd_pucnjava

 

Advokat Dragoslav Ognjanović ubijen je u subotu u Beogradu u ulici Antifašističke borbe, dok je njegov sin ranjen, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) Srbije.

Dejan Kovačević, načelnik Uprave kriminalističke policije, je u saopštenju koji je MUP dostavio Radiju Slobodna Evropa (RSE) naveo da policija intenzivno traga za osobom koja je ubila Ognjanovića i ranila njegovog sina.

“Odmah po prijavi događaja na lice mesta upućeni su inspektori kriminalističke policije koji trenutno obavljaju uviđaj, a angažovane su i druge jedinice policije koje intenzivno tragaju za počiniocem. Pripadnici MUP-a u saradnji sa nadležnim tužilaštvom preduzimaju sve neophodne mere i radnje kako bi ovaj slučaj bio što pre rešen, a počinilac krivičnog dela uhapšen”, saopštio je Kovačević.

Beogradski mediji su ranije, objavljujući informaciju o pucnjavi u Beogradu u kojoj je stradao Ognjanović naveli da je ubijeni advokat zastupao Luku Bojovića, u Srbiji optuženog da je preuzeo kontrolu nad takozvanim Zemunskim klanom posle ubistva Dušana Spasojevića i Mileta Lukovića 2003. godine. Zastupao je i bivšeg predsednika Savezne Republike Jugoslavije i Srbije Slobodana Miloševića pred Haškim tribunalnom, kao i njegovu suprugu Mirjanu Marković.