Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

U Beogradu uhapšen osuđeni ubica Smaila Tarića VIDEO

velibor bakic – hapsenje

Velibor Bakić, koji je osuđen na 15 godina zbog ubistva Smaila Tarića, uhapšen je u Beogradu, javljaju “Večernje novosti“.

Prema njihovim navodima Bakić, koji je 2008. godine počinio svirepo ubistvo, uhapšen je pod sumnjom da je izvršio krivično djelo iznude.

On je na slobodi čekao da dobije poziv i ode na odsluženje zatvorske kazne zbog ubistva, a policija ga je privela po nalogu Tužilaštva za organizovani kriminal.

Određeno mu je zadržavanje do 48 sati, nakon čega će biti priveden u Tužilaštvo na saslušanje.

Od hapšenja 2008. godine Velibor Bakić i njegov saučesnik Milan Rakić su proveli šest i po godina u pritvoru, ali im je on tada ukinut pošto je Apelacioni sud održao glavni pretres i našao da su prestali razlozi zbog kojih im je pritvor određen.

Odrubljena glava Smaila Tarića pronađena je u crnoj plastičnoj kesi 22. avgusta 2008. nakon anonimne dojave upućene beogradskim medijima, dok je policija sutradan u Beogradu, preko puta Veterinarskog fakulteta, pronašla i Tarićevo tijelo u žbunju.

Prema optužnici, Bakić i Rašić namamili su Tarića u Karađorđev park pored Veterinarskog fakulteta, gdje mu je Bakić iz nekoliko pokušaja mačetom odrubio glavu.

Tarićevo tijelo su potom zapalili, kao i mačete kojima je počinjeno ubistvo.

U optužnici je kao motiv ubistva navedena Bakićeva sumnja da ga je Tarić prijavio policiji za nedozvoljeno držanje dva pištolja, zbog kojih je Bakić bio u pritvoru.