Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Osuđen na 15 godina

U bivšu suprugu ispalio sedam metaka, kasnije otkrio zbog čega je ubio

Dog Walker
,

Riječ je o prvostepenoj, nepravosnažnoj presudi, a u toku je žalbeni postupak pred Apelacionim sudom u Novom Sadu

Branislav Manić (50), iz Karavukova kod Odžaka, osuđen je u Višem sudu u Somboru na jedinstvenu kaznu od 15 godina zatvora zbog ubistva bivše supruge Violete Mladenović (51) i nedozvoljenog držanja i nošenja oružja.

Riječ je o prvostepenoj, nepravosnažnoj presudi, a u toku je žalbeni postupak pred Apelacionim sudom u Novom Sadu.

Stravičan zločin koji je potresao žitelje Karavukova dogodio se u ranim jutarnjim satima 13. januara u kući u Ulici Svetozara Miletića 15. Na pragu roditeljskog doma, hicima iz pištolja, Branislav je usmrtio Violetu. U ženu sa kojom je izrodio dvoje djece i stekao troje unučića, kako se saznaje, ispalio je sedam metaka.

Pucao je kako se sumnjalo, zbog sudskog spora zbog deobe imovine, spratne kuće koju su stekli tokom zajedničkog života, javljaju Novosti.

Po povratku s posla iz treće smjene iz Bogojeva, gde je radio u jednoj firmi kao portir, Branko je, kako se sumnja, došao do kuće Violetinih roditelja i tu se, navodno sakrio u prostranom dvorištu. Kada je nesretna žena oko šest sati izašla da donese drva, Branko joj je prišao i pucao.

Prema riječima Violetinog rođaka, ona je sa dva hica pogođena u stomak, a kada je pokušala da mu umakne i potraži zaklon, ponovo je zapucao i pogodio je u glavu, vrat i leđa. Posle krvavog pira, kako su ispričali rođaci tragično nastradale Violete, bivši suprug je izašao iz dvorišta i otišao do kraja ulice, do dječjeg vrtića, a onda odatle telefonom pozvao policiju i rekao šta je uradio. Majku u lokvi krvi pred kućnim vratima našao je sin, kada je vraćajući se iz treće smjene svratio da je obiđe.

Sporili se oko imovine

Branislav je posle hapšenja u Tužilaštvu, kao i u policiji, priznao da je pucao u bivšu suprugu, naglašavajući da su se posle razvoda sporili u vezi sa podjelom imovine. Navodno su prije stravičnog zločina više puta razgovarali o tome, ali nisu mogli da se usaglase, jer se Violeta nije složila sa njegovim prijedlogom kako da podjele zajedničku imovinu.