Globus

Luka Ploče

U blizini granice BiH pronađena rekordna količinu droge vrijedne 17 miliona KM

11/01/2022
Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL

Zapljena je, kako je rečeno novinarima, rezultat dva, međusobno nepovezana, kriminalistička istraživanja sofisticiranih načina krijumčarenja opijata

Policijska uprava dubrovačko-neretvanska danas je na konferenciji za novinare izvijestila o zapljeni 220 kilograma heroina i 62 kilograma kokaina, ukupne vrijednosti 17 miliona eura.

Ovo je najveća zapljena heroina u Hrvatskoj dosad, pišu hrvatski mediji.

Zapljena je, kako je rečeno novinarima, rezultat dva, međusobno nepovezana, kriminalistička istraživanja sofisticiranih načina krijumčarenja opijata.

I heroin i kokain zaplijenjeni su u Luci Ploče, u dva odvojena slučaja. Heroin je zaplijenjen u oktobru, a kokain početkom novembra 2021. godine. Droga je bila skrivena u brodu koji je doplovio iz Južne Amerike. U pretrazi su u podnožju plovila pronađena 54 paketa namijenjena evropskom tržištu.

Više detalja su otkrili Dražen Rastović, voditelj Službe kriminaliteta droga PNUSKOK-a u Upravi kriminalističke policije MUP-a, Ivan Pavličević, načelnik Policijske uprave dubrovačko-neretvanske, Zoran Tikvica, voditelj Službe kriminalističke policije Policijske uprave dubrovačko-neretvanske i Pero Perić u ime Carinske uprave, voditelj Službe za mobilne jedinice Dubrovnik.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.