Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Hrvatska

U centru Rijeke muškarac u kafiću ubio ženu, svjedokinja opisala stravične scene

rijeka

Sve se dogodilo pred očima konobara koji je u stanju šoka i trenutno mu se pruža psihološka pomoć

U caffe baru Pin u centru Rijeke u nedjelju je došlo do tuče te je povrijeđena i na mjestu događaja umrla jedna ženska osoba, saznaje se iz operativnog dežurstva Policijske uprave primorsko-goranske, piše Index.

Prema prvim podacima, u tuči su učestvovali muškarac i žena.

Policija je dojavu da je u caffe baru Pin na Pavlinskom trgu došlo do tuče te da je povrijeđena jedna ženska osoba zaprimila u 14:42.

Na mjesto događaja izašli su djelatnici policije i djelatnici Hitne medicinske pomoći, koji su pokušali reanimirati ženu, ali bez uspjeha.

O svemu se oglasila i policija.

“Danas oko 14:40 sati policija je zaprimila dojavu da je u jednom od ugostiteljskih objekata na Pavlinskom trgu u Rijeci došlo do tuče u kojoj je povrijeđena ženska osoba. Na mjestu događaja djelatnici hitne medicinske pomoći pokušali su reanimirati ozlijeđenu, ali bezuspješno te je konstatirana smrt.

Zbog sumnje da je riječ o nasilnoj smrti, u toku je uviđaj kojeg obavljaju policijski službenici i nadležna državna odvjetnica.

Policija je pronašla osobu koja se dovodi u vezu s ovim događajem te nastavlja kriminalističko istraživanje radi utvrđivanja svih okolnosti i relevantnih činjenica”, kazala je policija.

Sve se dogodilo pred očima konobara koji je u stanju šoka i trenutno mu se pruža psihološka pomoć.

Teškom zločinu svjedočila je i 74-godišnja Vesna Vagner, koja inače stanuje kod Teatra Fenice, ali voli doći u kafić Pin popiti piće.

Svjedokinja, Foto: Novi list

“Došli su skupa, a koliko sam vidjela, prvo su popili kafu i čaj pa onda naručili još jedan čaj. U tom trenutku je više ljudi bilo u kafiću. I jučer su bili zajedno na istom mjestu. Ona ima preko 70 godina, a on je mlađi i česti su gosti ovog kafića.

On je cijelo vrijeme gledao u mene, a onda mi je konobar, kada je to vidio, rekao neka izađem van. I dobro je da sam izašla jer je ženu napao iz čista mira. Skočio je na nju za šankom. Uhvatio ju je za lice i vukao iza šanka. Svu ju je izgrebao. Unakazio”, rekla je žena, prenosi Novi list.

“Nepojmljivo mi je to što mi se događalo pred očima, tako iz čista mira. Kad se sjetim kako me prethodno fiksirao. Počela sam se tresti. Bilo me strah. Kad je došla policija, on je pobjegao i vidjela sam kako trči preko Koblerova trga”, kazala je svjedokinja.