Globus

od danas

Nove mjere u Crnoj Gori: Bez proslava Novih godina, nema svadbi, zatvaraju se klubovi

15/11/2021

Vlada Crne Gore i dalje razmatra mogućnost da od 1. decembra bude uvedena obaveza posjedovanja Nacionalne digitalne covid potvrde za kompletnu javnu upravu - zdravstvo, prosvjetu, Upravu policije, Vojsku

U Crnoj Gori se novim epidemiološkim mjerama, koje su od danas na snazi, zabranjuju proslave Nove godine na otvorenom, svadbe na otvorenom i u zatvorenom, kao i rad noćnih klubova.

Takođe, ograničava se vrijeme rada ugostiteljskih objekata do ponoći i zabranjuje organizovanje učeničkih ekskurzija i izleta, privatnih proslava i rođendana, a boravak u kućama i stanovima se preporučuje samo članovima istog domaćinstva.

Nacionalna digitalna covid potvrda od ranije je uslov za prelazak državne granice, za boravak u unutrašnjosti ugostiteljskih objekata, za prisustvo predstavama i sportskim takmičenjima.

Vlada Crne Gore i dalje razmatra mogućnost da od 1. decembra bude uvedena obaveza posjedovanja Nacionalne digitalne covid potvrde za kompletnu javnu upravu – zdravstvo, prosvjetu, Upravu policije, Vojsku, prenosi RTCG.

Ako te mjere budu usvojene, od 1. decembra Nacionalna digitalna covid potvrda biće nužna i za ulazak u javni prevoz, tržne centre, teretane, poslovne prostore i poslovne zgrade u kojima djelatnost obavljaju više od tri privredna društva, odnosno preduzetnika i objekte površine veće od hiljadu metara kvadratnih u kojima se vrši trgovina na malo neprehrambene robe.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.