U Crnoj Gori zaplijenjena droga vrijedna 375.000 eura

droga cg1111

Crnogorska policija zaplijenila je tokom kontrole vozila u Podgorici 1,1 kilograma heroina i 60 kilograma skanka, vrijednih 375.000 eura, i uhapsila vozača čiji su inicijali P.D. /37/ iz Nikšića, saopšteno je iz Uprave policije.

Službenici Odsjeka za borbu protiv droge zaustavili su sinoć u ulici Vojislavljevića u naselju Zabjelo vozilo “toyota rav4” nikšićkih registarskih oznaka.

“Pregledom vozila pronađeno je pakovanje sa 1,1 kilograma heroina i tri džaka sa 60 kilograma marihuane tipa skank. Vrijednost heroina na uličnom narko-tržištu iznosi 75.000 eura, dok vrijednost 60 kilograma skanka iznosi 300.000 eura”, saopšteno je iz policije.

P.D. je uhapšen, a o događaju je obaviješten državni tužilac u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici.

Osumnjičeni će, uz krivičnu prijavu, biti priveden tužiocu, zbog sumnje da je počinio krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet droga.

Heroin i skank bit će poslati Forenzičkom centru radi vještačenja.

Službenici Uprave policije zaplijenili su za manje od 24 časa 90 kilograma droge koja na narko-tržištu vrijedi 2.375.000 eura.

Albanski državljani Emilian Arifi i Andi Metani uhapšeni su na graničnom prelazu Debeli brijeg, između Crne Gore i Hrvatske, sa oko 28 kilograma heroina, čija vrijednost na narko-tržištu prelazi dva miliona eura.