Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Tragedija u Srbiji

U Drini pronađeno tijelo tinejdžerke: Htjela da uzme papuču, povukao je vir

Foto: Screenshot/ YouTube
Ilustracija

Kako pričaju mještani, ovaj dio rijeke pun je virova nastalih od eksploatacije šljunka i skoro da nema ljeta da ne odnese neku žrtvu

Oko 14 sati u Salašu Crnobarskom, u potezu Manjež u Srbiji pronađeno je tijelo mlađe ženske osobe.

Kako je nezvanično potvrđeno za Blic, u pitanju je M.J. (15) djevojčica koja se jučer utopila.

Kako se saznaje, tijelo je pronađeno u Drini, nizvodno od Prnjavora. Tijelo djevojčice koja je jučer nestala u Prnjavoru primijetio je mještanin. On je primijetio po sredini rijeke na ostrvu tijelo.

Djevojčicu je prepoznao njen očuh. Na licu mjesta su policija, ljekari i vatrogasci spasioci.

Podsjetimo, djevojčica M.J. (15) utopila se jučer u Drini kod Šapca u 16:30 dok je bila na plaži sa svojom tetkom. Kako Blic saznaje, djevojčica je navodno ušla u vodu kako bi dohvatila papuču.

Kako pričaju mještani, ovaj dio rijeke pun je virova nastalih od eksploatacije šljunka i skoro da nema ljeta da ne odnese neku žrtvu.

Djevojčica je tek završila osmi razred, njena tetka, inače rođena sestra majke stradale djevojčice, za nju kažu da je to bilo predivno dijete, vrijedno i vaspitano, kao i da je život bio tek pred njom.

“Trebalo je da slavi maturu, prije neki dan me zvala da me pita hoću li joj kupiti torbicu, svi smo se radovali tome, pogotovo ona, tako je bila vesela i radosna, jedva je čekala proslavu”, dodala je tetka.