Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

372 ukupno

U Francuskoj od korona virusa od jučer umrlo 108 osoba

korona

Tri doktora u toj zemlji podnijela su krivične prijave protiv premijera zemlje Edouarda Philipea i ministra zdravstva Agnesa Buzyn

U Francuskoj su od posljedica zaraze korona virusom dosad umrle 372, a ukupno je zaraženo 10.995 osoba, javlja Anadolu Agency (AA).

Jerome Salomon, iz Ministarstva zdravstva Francuske, na današnjoj konferenciji za novinare, podijelio je najnovije podatke o širenju korona virusa u toj zemlji.

Salomon je rekao kako je broj zaraženih korona virusom povećan za 1.861, te kako je tenutno ukupno 10.995 zaraženih osoba, među kojima su 1.122 na intenzivnoj njezi.

U posljednja 24 sata u Francuskoj je od korona vorusa umrlo još 108 osoba, a ukupno od početka epidemije broj smrtnih slučajeva iznosi 372.

Salomon je također otkrio kako je šest posto umrlih od korona virusa u toj zemlji mlađe od 60 godina, te ponovo pozvao Francuze da izuzev krajnje potrebe ne izlaze vani.

Isti poziv stanovnicima Francuske uputio je i predsjednik Emmanuel Macron.

“Mogu primijetiti da neki ljudi idu u parkove, na plaže i na pijace. Ove osobe nisu shvatile našu poruku”, rekao je Macron.

U Francuskoj je izrečena novčana kazna u visini od 135 eura na najmanje 4.000 građana koji nisu imali kod sebe dokument koji opravdava nužnost njihovog izlaska vani.

Prema pisanju francuskih medija, tri doktora u toj zemlji podnijela su krivične prijave protiv premijera zemlje Edouarda Philipea i ministra zdravstva Agnesa Buzyna, koji je prošlog mjeseca podnio ostavku, a u prijavama se optužuju da nisu pravovremeno poduzeli mjere za sprečavanje širenja korona virusa.