Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

virus u srbiji

U gradu koji je na samoj granici sa BiH proglašeno vanredno stanje

priboj

U Priboju je od petka povećan broj pacijenata sa povišenom temperaturom i respiratornim problemima i to za 50 posto, zbog čega je situacija u tom gradu na Limu sve teža

Usljed pogoršanja epidemiološke situacije izazvane širenjem koronavirusa vanredna situacija je proglašena u još jednom gradu u Srbiji.

Vanredna situacija proglašena je u Priboju, gradu na samoj granici s Bosnom i Hercegovinom. U svim zatvorenim prostorima neophodno je nošenje zaštitnih maski i držati distancu.

Zabranjuje se organizovanje svečanosti, sportskih i drugih manifestacija kao i muzičkih.

Ograničava se radno vrijeme ugostiteljskih objekata na rad od 7 do 22 sata.

U ugostiteljskim objektima ne mogu sjedeti više od dva lica, izuzev ako su u pitanju roditelji i maloljetna djeca ili lica koja žive u jednom domaćinstvu.

Zabranjuje se rad bazena otvorenih i zatvorenih i spa i velnes centara, a u javnom prevozu je obavezno nošenje zaštitnih maski.

U Priboju je od petka povećan broj pacijenata sa povišenom temperaturom i respiratornim problemima i to za 50 posto, zbog čega je situacija u tom gradu na Limu sve teža.

Za vikend u COVID ambulantu se javilo oko 60 pacijaneta, dok je u pribojskoj bolnici od petka hospitalizovano 20, a sada već 30 pacijenata, rekao je direktor Doma zdravlja Priboj Vladimir Milinković.

Milinković je rekao da za sada imaju ličnu zaštitnu opremu koja im stiže od Ministarstva zdravlja, kao i da veliki broj ljudi želi da im pomogne i donira sredstva čiju pomoć prihvataju da bi imali rezerve u slučaju povećanja broja pacijenata.

Direktor je rekao da pacijenti moraju biti strpljivi zbog same procedure uzimanja laboratorijskih nalaza i snimanja pluća.

U opštoj bolnici Priboj osoblje je umorno, specijalisti su nam jako opterećeni i ako ovo potraje duže, morat ćemo da tražimo pomoć iz drugih zdravstvenih ustanova, rekao je Milinković.