Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

pada cijeli dan

U Hrvatskoj kolaps zbog snijega (FOTO)

9496879

Sudari, kolone, neprilagođenost zimskim uvjetima tokom prijepodneva potpuno su odsjekli Dalmaciju od ostatka zemlje

Snijeg koji gotovo cijeli dan pada u Lici, Gorskom kotaru i na zapadu zemlje u jednom trenutku izazvao je pravi prometni kaos na autocestama, javljaju hrvatski mediji.

Sudari, kolone, neprilagođenost zimskim uvjetima tokom prijepodneva potpuno su odsjekli Dalmaciju od ostatka zemlje.

Što se tiče Zagreba, snijeg je u popodnevnim satima oslabio i dao priliku zimskoj službi da očisti prometnice. Tokom jutra zabilježene su prometne gužve i zastoji tramvaja, ali situacija se u međuvremenu normalizirala.

Što se tiče samog Zagreba, prognostičari kažu da će snijeg padati do četvrtka ujutro, ali bi onda nove probleme mogla izazvati kiša koja će se lediti na tlu.

S druge strane, iz HAK-a su u popodnevnim satima obavijestili da je autocesta A1 Zagreb-Split-Ploče otvorena za sve skupine vozila.

– Zimski su uvjeti na većini cesta u Lici, Gorskom kotaru, dijelu Karlovačke, Zadarske i Šibensko-kninske županije, uključujući autocestu A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Kikovica i Bosiljevo II te državne ceste: DC1 Jastrebarsko-Korenica-Gračac-Knin i DC3 Karlovac-Delnice-Kikovica. Kolnici su mokri ili vlažni i skliski u većem dijelu zemlje, a ponegdje ima i magle. Moguća je poledica te odroni. Snijeg povremeno pada i u Hrvatskom primorju, Slavoniji i Baranji – navode iz HAK-a uz dodatak da se često stvaraju kolone i zbog vozila zimske službe koja se kreču sporije.

Iz HAK-a javljaju da trenutno nema slobodnog cestovnog pravca za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama iz smjera unutrašnjosti prema Hrvatskom primorju ili Istri i obrnuto.

Na autocesti A-6 probleme radi i vjetar.

Iz Hrvatskih autocesta pozvali su u srijedu vozače da prilagode vožnju snježnim uvjetima na autocestama, posebno ih upozoravajući da ne pretječu ralice ispred kojih je cesta uvijek neočišćena.