Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

uzdolj

U Hrvatskoj osvanuo transparent: “Milorade, to se ne zaboravlja”

milorade to se ne zaboravlja transparent uzdolje pupovac

Iz PU šibensko-kninske rekli su kako je policija tog dana čuvala objekt, no nije bilo prijava remećenja javnog reda i mira

Društvenim se mrežama ovih dana proširila fotografija koja prikazuje nekolicinu mladića ispred kafića u Uzdolju u Hrvatskoj, gdje su prije manje od dvije sedmice huligani demolirali kafić i pretukli goste srpske nacionalnosti. Nepoznate osobe, za koje se samo nagađa da su pripadnici navijačke grupe “Bad Blue Boysa”, razvukle su transparent s natpisom:

‘Milorade, to se ne zaboravlja!’

Uz taj imali su još dva velika transparenta s natpisima: ‘BORIČEVAC – 11 staraca, 44 žene i djece, BOSANSKO GRAHOVO – 62 žrtve, BROTNJA – 37 žrtava, ŽUPA DRVAR – potpuno pobijena, KRNJEUŠA – 200 žrtava, KULEN VAKUF – 900 žrtava’ i ‘Pijetet sa žrtvama uvijek je u nama; ubistva djece, žena i starijih bez imalo srama’.

Jedan lokalni stanovnik rekao je za Novosti da su se mladići dovezli u automobilima zagrebačkih registracija. Dodao je i da od incidenta koji se dogodio 21. avgusta u mjestu vlada nesigurnost i strah među stanovništvom.

Iz PU šibensko-kninske rekli su kako je policija tog dana čuvala objekt, no nije bilo prijava remećenja javnog reda i mira.

Mediji u Hrvatskoj navode da je poruka upućena čelniku stranke SDSS Miloradu Pupovcu.

Zbog organiziranog ispada u Uzdolju, kad su napali goste jer su pratili utakmicu Crvene Zvezde, idućih mjesec dana iza rešetaka šibenskog zatvora provest će D. P. (28), J. M. (19), J. N. (21) i D. L. (19). Tereti ih se za nasilničko ponašanje, oštećenje tuđe stvari te da su pet osoba lakše ozlijedili iz mržnje. Za još petoricom iz ekipe se traga.