Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

U Hrvatskom saboru komemorativni program za Srebrenicu

hrvatski sabor

U povodu obilježavanja 21. godišnjice genocida u Srebrenici, u Hrvatskom saboru će 6. jula ove godine biti održan komemorativni program, a istoga dana će i na platou Islamskog centra u Zagrebu u večernjim satima biti održan komemorativni program.

Cilj je pokazati da žrtve nisu zaboravljene i da pred težinom srebreničkog zločina civilizirani svijet ne smije ostati ravnodušan, tim prije što ni nakon dvadeset godina istina o Srebrenici nije potpuna. Naime, još uvijek nije utvrđen ukupan broj žrtava, niti su počinitelji odgovarali za svoja nedjela.

Kako je najavljeno iz Vijeća bošnjačke nacionalne manjine Grada Zagreba, nakon komemoracije u prostorijama Islamskog centra Zagreb bit će otvorena izložba fotografija pod nazivom „Srebrenički put pakla“, autora Ahmeta Bajrića Blicka.

Komemorativni program organiziraju Bandić Milan 365-Stranka rada i solidarnosti, nezavisna zastupnica Ermina Lekaj Prljaskaj, Vijeće bošnjačke nacionalne manjine Grada Zagreba i Kulturno društvo Bošnjaka Hrvatske „Preporod“.