Globus

MVEP

U Hrvatsku doputovalo deset bh. državljana iz Italije

19/04/2020

Riječ je većinom o volonterkama i radnicama Udruge za djecu s posebnim potrebama „Naši snovi“ koje su usred krize uzrokovane pandemijom zatražili pomoć pri repatrijaciji

Deset državljana Bosne i Hercegovine i dvadeset i osam hrvatskih državljana doputovalo je u Hrvatsku u subotu navečer iz Italije u sklopu organizirane repatrijacije, priopćilo je hrvatsko Ministarstvo vanjskih i europskih poslova (MVEP).

Oni su doputovali iz italijanskih regija Trentino Alto Adige, Friuli Venezia Giulia i Veneto, prenosi Hina.

“Ministarstvo vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske u koordinaciji s Veleposlanstvom RH u Rimu te Generalnim konzulatom RH u Trstu, proteklih je dana s nadležnim državnim institucijama Talijanske Republike i lokalnim tijelima regija Trentino Alto Adige, Friuli Venezia Giulia i Veneto dogovorilo repatrijaciju hrvatskih državljana, od kojih je većina boravila u mjestima pod karantenom”, navodi se u priopćenju.

U Hrvatsku je u večernjim satima stigao autobus s ukupno 28 hrvatskih, te 10 državljana Bosne i Hercegovine. Riječ je većinom o volonterkama i radnicama Udruge za djecu s posebnim potrebama „Naši snovi“ koje su usred krize uzrokovane pandemijom zatražili pomoć pri repatrijaciji, a koja im je omogućena zajedničkom suradnjom navedene Udruge i Generalnog konzulata RH u Trstu, uz pomoć hrvatskog veleposlanstva u Rimu.

S obzirom na ozbiljnost situacije i striktne mjere koje je Italija uvela u borbi protiv širenja COVID-19 za određene pokrajine, napuštanje mjesta boravka u mnogim regijama moguće je samo uz višestruka odobrenja nadležnih talijanskih tijela, dodaje, uz ostalo, MVEP.

Komentari

Autor: Fena

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.