U Istanbulu danas ranjena 24 strana državljanina

istanbul1222

Među 39 ranjenih osoba u jutrošnjem terorističkom napadu u Istanbulu su 24 strana državljanina, potvrdio je guverner Istanbula Vasip Sahin.

Sahin je danas u pratnji gradonačelnika Istanbula Kadira Topbasa i predstavnika ministarstva zdravstva, posjetio bolnicu Sisli Eftal u Istanbulu, u kojoj su hospitalizovani povrijeđeni u današnjem terorističkom napadu.

Nakon posjete, Sahin je u izjavi novinarima podsjetio kako su u današnjem napadu, oko 11 sati, u ulici Istiklal, poginule četiri osobe, a 39 ranjeno.

“Devet osoba je otpušteno je iz bolnice, dok je ostalih 30 i dalje na liječenju, sedmoro povrijeđenih je u teškom stanju. Među povrijeđenima nalaze se 24 strana državljanina”, kazao je Sahin.

Prema informacijama Ministarstva vanjskih poslova i evropskih integracija Crne Gore (MVPEI), u današnjem samoubilačkom napadu u Istanbulu nema stradalih i povrijeđenih crnogorskih državljana

Na pitanje novinare o tvrdnjama da iza današnjeg napada stoji teroristička organzacije ISIS, Sahin je odgovorio:

“Detaljna istaga o tome je u toku, no još uvijek je rano oglasiti se po tom pitanju. Nakon što istraga bude okončana javnost će biti upoznata o detaljima.”