Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

ohrabrujuće vijesti

U Italija veći broj oporavljenih nego novozaraženih koronavirusom

korona sestra

Italijansko ministarstvo zdravlja saopćilo je da je u periodu od 24 sata od četvrtka navečer prijavljen 3.021 novi slučaj

Svakodnevni porast broja otpuštenih iz bolnica u Italiji ili na drugi način proglašenih oporavljenim od infekcije koronavirusa bio je nešto ispod broja novih potvrđenih slučajeva zaraze.

Italijansko ministarstvo zdravlja saopćilo je da je u periodu od 24 sata od četvrtka navečer prijavljen 3.021 novi slučaj. U poređenju s tim, 2.922 osobe smatrane su izliječenima, uključujući osobe koje su bile hospitalizirane ili izolirane kod kuće.

Sjever Italije je u najvećoj mjeri snosio teret epidemije bolesti. Poređenja radi, u južnoj centralnoj regiji Lazija, koja obuhvata Rim, glavni grad Italije, šesti dan zabilježeno je manje od 100 novih slučajeva.

Ali sjeverna Lombardija, gdje su se prvi poznati slučajevi COVID-19 u Italiji pojavili krajem februara i brzo se povećavali, i dalje bilježi visok broj, zabilježeno je gotovo 1.100 novih slučajeva, javio je AP.

S 420 smrtnih slučajeva zabilježenih u svakodnevnom porastu od petka, Italija sada broji gotovo 26.000 umrlih s potvrđenom dijagnozom koronavirusa.