korona se širi Evropom

U Italiji zaraženo četvoro djece, turistkinja umrla u Austriji, smrt i u Francuskoj

abe348bc-9df9-42a6-8e5d-b705292bf178

Italijanska turistica umrla je u austrijskom Bad Kleinkirchheim

Petero maloljetnika zaraženo je koronavirusom u Italiji. Četvero ih je u Lombardiji i jedan u Venetu. U Lombardiji je dvoje hospitalizirano.

Corriere ne navodi koje dvoje djece je u bolnici, navode da je u bolnici curica od 4 godine te da su zaražena dva 10-godišnjaka i jedan 15-godišnjak.

Italijanska turistica umrla je u austrijskom Bad Kleinkirchheim. Broj mrtvih u Italiji jutros je bio 11.

U Francuskoj jedna osoba umrla od zaraze koronavirusom. Zabilježena su i tri nova slučaja zaraze te se sada ukupan broj oboljelih u toj zemlji popeo na 17.

U Hrvatskoj su potvrđena dva slučaja zaraze koronavirusom. Zaražena su braća koja su bila na utakmici Lige prvaka u Italiji. Jedan od njih je s djevojkom se u Hrvatsku vratio autobusom, zbog čega se strahuje da bi broj oboljelih mogao biti veći. Djevojka prvog zaraženog ima simptome. Zato će se ponoviti testiranje iako je prvi test bio negativan, saopštili su hrvatski mediji.

Južna Koreja izvijestila je, pak, u srijedu o 169 novih slučajeva zaraze, više u odnosu na 60 dan prije, čime je ukupan broj zaraženih u zemlji porastao na 1.146.

Nacionalna zdravstvena komisija Kine (NHC) u srijedu je saopštila da su u protekla 24 sata preminule 52 zaražene osobe, čime se broj preminulih od zaraze opasnim virusom u toj zemlji povećao na 2.717.