Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Florida

U kanalu pronađene dvije mrtve djevojčice, majka nije prijavila nestanak

policija flo3

Doživjela sam šok. Smrzla sam se, a onda sam počela plakati, rekla je komšinica

Policija grada Lauderhill na Floridi priopćila je jučer da istražuje osobu koja bi mogla biti povezana sa smrću dvije malene sestre čija su tijela pronađena kako plutaju u kanalu. Radi se majci djevojčica, Tinessi Hogan.

“Policija ju je kontaktirala, trenutno se ne nalazi u zajednici”, rekao je poručnik Michael Bigwood.

Policija je priopćila da je Hogan locirana i da za sada nije uhapšena, ali da nije prijavila nestanak djevojčica. 9-godišnja Destiny i 7-godišnja Daysha posljednji su put viđene početkom ove sedmice.

Komšinica  Lawana Johnson našla je jedno tijelo.

“Doživjela sam šok. Smrzla sam se, a onda sam počela plakati”, rekla je komšinica.

Tijela su otkrivena u utorak. Policija je prvo oko podneva zaprimila dojavu o tijelu koje pluta u kanalu, radilo se o Destiny, a zatim osam sati kasnije drugu dojavu o tijelu njene sestre, koja je pronađena u istom kanalu oko 500 metara sjevernije. Svjedoci su rekli da su djevojčice na sebi imale pidžame s cvjetićima.

“Jedan od komšija primijetio je da nešto pluta u vodi. Otišli smo pogledati što je to i vidjeli djevojčicu. Malu curicu. Nečije dijete”, rekla je Lawana Jones, a prenosi CBS News.

Vlasti navode da za sada nije poznato koliko su dugo njihova tijela bila u vodi, ali vjeruju da su tamo bila već neko vrijeme. Čeka se nalaz obdukcije.