Globus

Testirana 353 uzorka

U Kantonu Sarajevo više oporavljenih nego novozaraženih u jednom danu

19/09/2020
Foto: Armin Durgut/PIXSELL

Od ovog broja novozaraženih, njih 15 odnosno 60 posto pripadaju porodičnim klasterima ili su kontakti ranije oboljelih te su u samoizolaciji od ranije

U protekla 24 sata, u Kantonu Sarajevo evidentirano je 25 novih slučajeva zaraze koronavirusom, prenosi Anadolu Agency (AA).

To su rezultati testiranja 353 uzorka, prikupljenih od 14. do 18. septembra ove godine, navodi se u izvještaju Zavoda za javno zdravstvo KS.

Od ovog broja novozaraženih, njih 15 odnosno 60 posto pripadaju porodičnim klasterima ili su kontakti ranije oboljelih te su u samoizolaciji.

Tokom jučerašnjeg dana potvrđen je oporavak 29 osoba, čime broj aktivnih slučajeva infekcije koronavirusom u Kantonu Sarajevo iznosi 253.

U Izolatoriju Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu Podhrastovi na liječenju se nalazi 27 pacijenata, a nijedan ne koristi potporu respiratora pri disanju.

Četiri pacijenta su otpuštena s liječenja iz ovog izolatorija jučer.

Nije bilo smrtnih slučajeva u protekla 24 sata, pa je ukupni broj smrtnih ishoda uzrokovan zaraznim oboljenjem COVID-19 i dalje 78. U samoizolaciji se trenutno nalazi 676 osoba.

Od početka pandemije u Kantonu Sarajevo evidentirana je zaraza koronavirusom kod 4.421 osobe, dok je do sada ukupno oporavljeno 4.090 osoba.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.