Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

U ludnici isplanirao ubistvo supruge

38a1f1a30baf0d7e6893dc0e4de11abb

Četrdesetosmogodišnji Dejan Cvetković iz sela Drenovac kod Knjaževca priznao je ubistvo svoje supruge Irene (33), a obdukcija je pokazala kako je zločin izvršio sa šest uboda nožem.

Cvetković je policiji rekao kako je danima razmišljao to učiniti čim iziđe iz bolnice, gdje se, zbog suicidalnih ideja, nalazio na Odjelu neuropsihijatrije Zdravstvenog centra u Zaječaru.

Istragom je utvrđeno kako je Dejan prvi put svoju suprugu Irenu ubo nožem u leđa u sobi, ona je pobjegla na terasu gdje joj je zadao još dva uboda nožem sa stražnje strane prsnog koša.

[yuzo_related]

Nesretna žena uspjela je tako ranjena pobjeći u dvorište gdje joj je Dejan zadao još tri uboda, od kojih je jedan bio izravno u srce. Nakon ubistva, osumnjičeni je sebi “prerezao” vene, ali su njegove rane bile iznimno plitke tako da nije bio životno ugrožen. Ubistvu je prethodila žestoka svađa jer je Dejan imao kockarski dug od oko 10.000 eura. Ubistvo je gledao njihov jedanaestogodišnji sin.

Cvetković je njemu i ostavio oproštajno pismo u kojemu, među ostalim, stoji: “Ostat ćeš bez majke koju najviše voliš, tata ovo više ne može izdržati”.

Inače, u Srbiji je od početka godine, do masakra protekloga vikenda u vojvođanskom Žitištu, gdje je Siniša Zlatić (39) zbog ljubomore ubio bivšu suprugu Dijanu, također majku jednog djeteta, i još četvero te 22 ranio, kao i ovaj posljednji slučaj u Knjaževcu, u porodičnom nasilju nastradalo 12 žena, a u odgovoru kako stati na put toj crnoj statistici i masovnim ubistvima stručnjaci upućuju na važnost uloge nadležnih institucija u praćenju situacije poslije rastave.

trebinjka5_nnn_bih_040716

Irena Cvetković

– Od početka godine u Srbiji je u porodičnom nasilju ubijeno 12 žena, a od subote, računajući nove slučajeve u Žitištu i Knjaževcu, taj broj je povećan na 15. Moramo se ozbiljno pitati zašto se ništa ne radi na oduzimanju tog nelegalnog i kontroli legalnog oružja… Imam dojam kako svake godine govorimo isto, svi smo iznenađeni, nekoliko dana ćemo o tome govoriti i na tome će se završiti – rekla je koordinatorica Sigurne kuće Beograd Vesna Stanojević te zaključila kako je očigledno da se u mnogobrojnim slučajevima rastava ne okončava samim tim činom.