Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Izrael

U napadu Hamasa otet i srpski državljanin

hamas izrael
FOTO: Pixsell

Počasni konzul Srbije u Izraelu Aleksandar Nikolić kaže da je ambasada Srbije u toj zemlji upoznata sa slučajem otmice 22-godišnjeg mladića srpskog porijekla Alona Ohela

U terorističkom napadu Hamasa na sjever Izraela otet je i 22-ogodišnji mladić srpskog porijekla Alon Ohel, izjavila je za Kosovo online njegova majka Idit Ohel, čija je porodica porijeklom iz Novog Sada. Ona je kazala da je njen sin otet tokom učešća na muzičkom festivalu na jugu Izraela.

“On je muzičar i otišao je na muzički festival mira, na kojem je bilo oko 2500 ljudi. Oko šest ujutru uslijedio je masivni raketni napad na područje na kojem se održavao festival. S prijateljima se kolima odvezao do jednog skloništa, u kojem su se sakrili od raketa”, ispričala je majka ono što je čula od prijatelja svog sina.

U skloništu je, kaže, bio s 27 osoba sličnog uzrasta, koji su pokušali da se sklone od raketnog napada.

U jednom trenutku, kako je rekla, teroristi Hamasa su došli do skloništa i pokušali da sve da ih ubiju. Ubacili su sedam granata u sklonište… Poslije detonacije upali su teroristi i izvukli mog sina. Bio je živ i otet je s još tri osobe. Stavili su ih na kamion i odvezli. Njegov najbolji prijatelj sve je to vidio.

Počasni konzul Srbije u Izraelu Aleksandar Nikolić kaže da je ambasada Srbije u toj zemlji upoznata sa slučajem otmice 22-godišnjeg mladića srpskog porijekla Alona Ohela. Srpski konzul u Izraelu rekao je da su u kontaktu s porodicom.

“Činimo sve što možemo kada su u pitanju izraelske civilne i vojne vlasti, ali s obzirom na delikatnost slučaja ne možemo previše komentirati”, rekao je Nikolić, prenosi Radiotelevizija Srbije.

Informaciju o otmici Alona Ohela potvrdila je i ambasada Izraela u Srbiji.