Globus

napadač upucan

U napadu u Nici ubijene najmanje tri osobe, jedna žena obezglavljena (VIDEO/FOTO)

29/10/2020

Francuski mediji izvijestili su da su ubijene najmanje tri osobe, a nekoliko njih je povrijeđeno

Najmanje tri osobe su ubijene u napadu nožem u Nici, javljaju lokalni mediji, a prenosi Reuters. Francuski mediji izvijestili su da su ubijene najmanje tri osobe, a nekoliko njih je povrijeđeno. Treća osoba je ubijena u baru ispred bazilike gdje se sakrila.

Gradonačelnik Nice Christian Estrosi rekao je da je osumnjičeni za napad uhapšen , a Emmanuel Macron će tokom dana stići u Nicu.

Dodao je kako se čini da je incident bio teroristički napad na gradsku baziliku Notre Dame i zamolio stanovnike da izbjegavaju to područje kako bi pustili policiju i hitne službe da bez smetnji obavljaju svoj posao.

Francuska televizija Europe 1 je izvijestila da je muškarac napao nekoliko ljudi, a obezglavio je jednu ženu. Istu informaciju je objavio i Reuters pozivajući se na policijski izvor.

Francuski ministar unutarnjih poslova Gerald Darmanin rekao je da je u toeku policijska operacija i da će on predsjedavati kriznim sastankom.

Napadač upucan

Le Parisien javlja da je jedinica za antiterorizam preuzela istragu napada jer se vjeruje da ima terorističkih elemenata.

Napadača je upucala i ranila gradska policija, a muškarac je potom prevezen u bolnicu.

Francuski mediji javljaju i da je napadač dok su ga bolničari liječili i pripremali za bolnicu vikao: “Allahu Akbar”. Tu informaciju je potvrdio i gradonačelnik Nice Christian Estrosi, dodaju.

Prema informacijama Le Parisiena, muškarac ima oko 30 godina i djelovao je sam.

Ovaj napad se dogodio nedugo nakon što je muškarac čečenskog porijekla u Parizu francuskom profesoru Samuelu Patyju odrezao glavu.

Napadač je rekao da ga je htio kazniti zato što je učenicima pokazivao karikature poslanika Muhameda tokom nastave.

Nije jasno koji je motiv ovog napada i je li povezan s onim u Parizu.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.