Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Italija

U Napulju građani primaju vakcine protiv COVID-19 tokom cijele noći

vakcinacija napulj (1)

Vijeće ministara, kojim je predsjedavao premijer Mario Draghi, ocijenilo je ove sedmice tok epidemije u zemlji i donijelo plan ublažavanja mjera u skladu s tim

U Italiji se broj vakcinisanih u kampanji vakcinacije protiv koronavirusa (COVID-19) povećava iz dana u dan, javlja Anadolu Agency (AA).

Jedan od italijanskih gradova u kojem se vakcinacija provodi veoma uspješno je i Napulj.

U centru za vakcinaciju Mostra D'Oltremare u Napulju kampanja vakcinacije se provodi čak i tokom cijele noći kako bi uspjeli vakcinisati što veći broj građana protiv COVID-19.

Vlada Italije odlučila je postepeno ukinuti policijski sat uveden u oktobru u cilju suzbijanja širenja novog koronavirusa.

Vijeće ministara, kojim je predsjedavao premijer Mario Draghi, ocijenilo je ove sedmice tok epidemije u zemlji i donijelo plan ublažavanja mjera u skladu s tim.

U područjima s dobrom epidemiološkom situacijom, od 19. maja policijski sat, koji je počinjao u 22 sada sada traje od 23 sata do 5 ujutro.

Od 7. juna policijski sat će počinjati u ponoć, a od 21. juna će u potpunosti biti ukinut.

Novom uredbom, od 1. juna, restorani mogu služiti u zatvorenom, dok će sportske sale i dvorane biti otvorene 24. maja. Otvaranje tematskih i zabavnih parkova, prethodno predviđeno za 1. juli, pomaknut je za 15. Mjesta poput diskoteka ostat će zatvorena.