335 smrtnih slučajeva

U Njemačkoj i dalje raste broj zaraženih koronavirusom

Mask requirement in public transport.
Mask requirement in public transport. Munich S-Bahn. On the platform, passengers with face masks and masks get into a train - all wearing masks. Mouth and nose protection, face mask, mask, OEPNV, public transport, local transport, MVG, metro.

Institut “Robert Koch” potvrdio je 685.100 aktivnih slučajeva, što predstavlja novi maksimum u trenutnom četvrtom talasu pandemije

Njemačka je u srijedu zabilježila 66.884 nova slučaja koronavirusa, dok se četvrti talas pandemije nastavlja širiti ovom zemljom, javlja Anadolu Agency (AA).

To je najveći porast u jednom danu od početka pandemije.

Broj smrtnih slučajeva povezanih s virusom također je u porastu, sa 335 smrtnih slučajeva u posljednja 24 sata, prema službenim podacima.

Institut “Robert Koch” potvrdio je 685.100 aktivnih slučajeva, što predstavlja novi maksimum u trenutnom četvrtom talasu pandemije.

Broj pacijenata oboljelih od COVID-19 u bolnicama i jedinicama intenzivne njege (ICU) dramatično se povećao, što je primoralo mnoge bolnice da odgađaju operacije koje nisu hitne.

Mnoge bolnice u najteže pogođenim žarištima koronavirusa u istočnim i južnim regijama ostale su bez kreveta u jedinicama intenzivnog liječenja i počele su prebacivati ​​nove pacijente u druge gradove i države.

U odjelima za intenzivnu njegu širom zemlje u utorak je bilo 3.987 teško oboljelih od koronavirusa, od kojih su 2.042 na respiratorima, podaci su udruženja DIVI.

Njemačke vlasti uvele su ove sedmice oštrije mjere, posebno za nevakcinisane.

Počevši od srijede, mnoge savezne države zahtijevaju da se putnici u javnom prijevozu vakcinišu, da pokažu potvrdu da su prebolovali COVID-19 ili da su negativni.

Prema “3G pravilu” na radnom mjestu, zaposleni sada prije dolaska na posao moraju predočiti dokaz o vakcinaciji, oporavku od virusa ili negativan test.

Nekoliko saveznih država, uključujući Sasku i Bavarsku, ove sedmice uvelo je strožija ograničenja, otkazujući božićne sajmove i naređujući zatvaranje barova i klubova u pokušaju suzbijanja širenja virusa.

U većini saveznih država Njemačke primjenjuje se “pravilo 2G”, što znači da je samo vakcinisanim ili oporavljenim od COVID-19 dozvoljen ulazak u zatvorene prostore restorana ili na kulturne manifestacije.