U padu aviona poginula polusestra Osame bin Ladena

bin laden polusestra

Polusestra bivšeg čelnika al-Qaide Osame bin Ladena je među poginulima u padu privatnog aviona u južnoj Engleskoj u petak, skupa sa svojim suprugom i majkom, javila je u subotu saudijska televizija al-Arabiya.

Avion Embraer Phenom 300, u kome su bile četiri osobe među kojima i jordanski pilot, letio je s milanskog aerodroma Malpensa do aerodroma Blackbushe u južnoj Engleskoj kada se srušio na salon automobila, javila je TV mreža na svom websiteu.

[pull_quote_right]Saudijski ambasador u Britaniji izrazio je saučešće porodici bin Ladena na Twitter nalogu ambasade[/pull_quote_right]

Televizijska stanica identifikovala je troje putnika kao Sana'u Mohamed bin Laden, njenog supruga Zuhaira Hashema i Sana'inu majku, Raju Hashem. Također je objavila fotografiju Sana'e.

Porodica bin Laden jedna je od najuglednijih poslovnih dinastija u Saudijskoj Arabiji.

Glasnogovornica britanske policije u petak je izjavila Reutersu da su četiri osobe bile u avionu kada se srušio, ali nije objavila njihove identitete.

Saudijski ambasador u Britaniji izrazio je saučešće porodici bin Ladena na Twitter nalogu ambasade i izjavio je da diplomatska misija sarađuje s britanskim vlastima na istrazi incidenta i da će organizirati brzi transport tijela radi sahrane u kraljevstvu.

Osamu bin Ladena, optuženog organizatora napada na američke gradove 11. septembra 2001. godine, ubili su američki specijalci u napadu na njegovo skrovište u Pakistanu u 2011.