Globus

indija u haosu

U “paklu Covida” zabilježen rekordan broj umrlih u jednom danu, nema kisika niti mjesta u bolnicama

08/05/2021

Vlasti Tamil Nadua objavile su da će mjere zatvaranja na razini cijele države na snagu stupiti u ponedjeljak, a trajat će do 24. maja

Indijska savezna država Tamil Nadu najavila je u subotu mjere zatvaranja koje će trajati dvije sedmice, dok je u Indiji zabilježen rekordan broj umrlih od koronavirusa u jednom danu i kontinuirani rast novozaraženih, prenosi Hina.

U protekla 24 sata u Indiji je zabilježeno 4187 preminulih od covida-19, čime je ukupan broj umrlih u epidemiji porastao na nešto manje od 240.000, izvijestilo je indijsko ministarstvo zdravstva. Sa 401.107 novooboljelih, ukupan broj zaraženih od početka pandemije se povećao na 21.9 miliona.

Vlasti Tamil Nadua objavile su da će mjere zatvaranja na razini cijele države na snagu stupiti u ponedjeljak, a trajat će do 24. maja. Dućani i ostali poslovni obrti bit će otvoreni tijekom subote i nedjelje kako bi se građani stigli pripremiti za zatvaranje.

Karnataka, susjedna država na jugu Indije čiji je glavni grad Bengaluru, sjedište tehnoloških organizacija, u petak je najavila produljenje mjera ograničavanja kretanja, također do 24. maja.

Drugi val epidemije uzrokovao je kolaps indijskog zdravstvenog sustava. Država se suočava s nedostatkom bolničkih kreveta i kisika.

Popunjeni su kapaciteti mrtvačnica i krematorija te su parkovi i parkirališta postali pogrebne lomače.

Stvarni broj covid-slučajeva i preminulih od posljedica te bolesti vjerojatno je puno veći od zabilježenog, upozoravaju medicinski stručnjaci.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.