Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

U Podgorici priveden Andrija Mandić, jedan od lidera DF-a

mandic

Nakon što je izbio sukob s demonstrantima, policija je oko 22.45 sati privela Andriju Mandića, jednog od lidera Demokratskog fronta, potvrđeno je na Facebook stranici “Sloboda traži ljude”, javlja Anadolu Agency.

Policija je suzavcem i šok-bombama oko 22.10 sati rastjerala demonstrante okupljene na protestu Demokrtaskog fronta (DF) ispred zgrade Skupštine, nakon što su poslanici tog političkog saveza zatražili ulazak u zgradu i dolazak predsjednika Skupštine Ranka Krivokapića.

[yuzo_related]

Inače, predsjednik Nove srpske demokratije i funkcioner DF-a Andrija Mandić istakao je da večeras stvar mora da se dovede do kraja.

“Pozivam SAJ i PJP da spakuju svoja vozila i idu u kasarnu. Ostali policajci da budu korektni i omoguće ono što treba da se desi”, kazao je Mandić.

On je zatražio od predsjednika parlamenta Ranka Krivokapića da poslanici DF-a na glavna vrata uđu u Skupštinu i dovedu dijalog do kraja.

Međutim, do toga nije došlo. Neposredno nakon što je funkcioner DF-a Slaven Radunović rekao da je ostalo deset minuta do odgovora Ranka Kriovokapića i da posije toga nijesu odgovorni za ono što će se dogoditi, demonstanti su napali policiju, koja je uzvratila na napad.