Notice: Trying to get property 'display_name' of non-object in /srv/storage/fokus.ba/wp-content/plugins/wordpress-seo-premium/frontend/schema/class-schema-person.php on line 152
Globus

U poluosovinama točkova kamiona otkriveno 6,4 kilograma heroina

12/07/2015

Pripadnici srbijanske policije i carine noćas su na graničnom prijelazu “Gradina”, prema Bugarskoj, u kamionu sa prikolicom pronašli 6,4 kilograma droge i uhapsili četiri osobe, javlja Anadolu Agency (AA).

Droga je otkrivena u kamionu “Scania”, u posebno napravljenom prostoru u poluosovinama točkova.

Kamion sa prikolicom je u Srbiju došao iz Turske.

Iz MUP-a Srbije je navedeno da ovakav transport i sakrivanje droge predstavlja jedan od najnovijih načina krijumčarenja droge, koja je bila namijenjena tržištu Republike Srbije.

Zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično djelo neovlaštena proizvodnja, nabavka i stavljanje u promet opojnih droga određena je mjera zadržavanja četvorici osumnjičenih da su kao kriminalna grupa organizovali i izvršili transport heroina: R. I. (1962) iz Despotovca, vozaču kamiona, M. L. iz Novog Pazara (1984), koji se tereti da je obezbjedio teretno vozilo i organizovao prevoz regularne robe, R. R. (1965) iz Despotovca i G. M. (1965) iz Paraćina, koji su osumnjičeni da su nabavili heroin, napravili i ugradili cijevi u postojeće šupljine kamiona i pomagali u transportu.

Za jednom, za sada nepoznatom osobom, koje je finansiralo nabavku sumnjive materije, policija intenzivno traga.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.