Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

U potpunosti izgorjele prostorije RTV Pljevlja

televizija cg

U požaru koji je u utorak ujutro izbio oko sedam sati izgorjele su prostorije Radio televiziji Pljevlja, koje se nalaze u samom centru grada.

Ozlijeđenih nije bilo, a prostorije i oprema ove medijske kuće, u kojoj je bilo zaposleno oko 30 ljudi, potpuno su uništeni, prenose crnogorski mediji.

Vatrena stihija zahvatila je gotovo sve prostorije gdje su smješteni uredi, studio i oprema.

Pripadnici pljevaljske službe za spašavanje s više vatrogasnih vozila učinili su sve da lokaliziraju požar i spriječe njegovo širenje na susjedne prostorije i zgradu u kojoj su smješteni Fond PIO i Fond zdravstvenog osiguranja.

“Prostorije televizije su potpuno izgorjele, to je zgrada koja ima tri kata. Krov i zadnji kat je potpuno izgorio, dok je sačuvan ostatak zgrade, kao i zgrada koja je uz nju”, priopćio je zapovjednik Službe zaštite i spašavanja Općine Pljevlja Goran Čavić, dodavši kako se dim širio potkrovljem, tako da se ne zna uzrok.

Urednik u TV Pljevlja Milo Džaković kazao je kako je šteta ogromna.

“Uništen je veliki studio u kojem su uglavnom svi uređaju. Radijska realizacija je također uništena. Možda je ostalo neoštećeno nekoliko kamera”, naveo je Džaković.